Wave Citygames. Uw specialist groepsuitjes

Op zoek naar
een leuke citygame in Groningen?

  • Actief in meerdere Europese steden
  • Meer dan 25 jaar ervaring in de bedrijfsuitjes sector
  • Keuze uit tal van activiteiten voor een leuk dagje uit
Overzicht activiteitenOfferte aanvragen

Citygames en teamuitjes in Groningen

Je voelt de energie van de stad wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude straten loopt. Dit is waar oases van rust hand in hand gaan met levendige studentenspots en gezellige marktpleinen. Vul je dag met de highlights van Groningen.

Hofjes
Vroeger boden de Groningse hofjes gratis onderdak aan armen, weduwen en zieken. Tegenwoordig wonen er allerlei particulieren in deze oases van rust in de binnenstad.

Martinitoren
In de afgelopen 500 jaar brandde de Martinitoren af, sloeg de bliksem in en stortte hij bijna in. Op de stoep werden oorlogen gewonnen en verloren. De toren hield stand en is met haar 97 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad.

Forum Groningen
In het hart van de Groningse binnenstad staat sinds kort het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen.

Stationshal
Vanuit een overvolle trein draaf je het perron op. Of je stapt stevig door vanuit de binnenstad om je trein te halen. En dan ineens is het stil. Behalve de galm van een lachend kind hoor je even helemaal niks. De statige stationshal maakt Hoofdstation Groningen tot een van de mooiste stationsgebouwen van Nederland.

Vismarkt
Marktlui roepen hun verkoopleuzen, terwijl fietsers hun weg vinden tussen de voetgangers. Mensen kopen hun lunch in de Korenbeurs of prikken met een vorkje in hun patat of kibbeling.

Broerstraat
Groningen is jong. Maar waar ervaar je die energie nu echt goed? Vind een plekje tussen de fietsen op het Academieplein en kijk om je heen. Dit plein aan de Broerstraat tussen de Oude Boteringestraat en de Oude Kijk in ’t Jatstraat is het epicentrum van studentenstad Groningen.

Noorderplantsoen
Bij mooi weer liggen de oevers van de vijvers van het Noorderplantsoen vol met mensen. Zouden ze weten dat hier vroeger pittig oorlog werd gevoerd? Dat hier heuvels in het landschap ontstonden door voortstuwend landijs?

Prinsentuin
Vlakbij de Martinitoren staat een hoge muur met daarachter misschien wel het rustigste plekje van de binnenstad van Groningen. Binnen de muren van de groene, bloemrijke Prinsentuin waan je je even helemaal in een andere wereld.

Hoge der A en Lage der A
De oude pakhuizen langs het diep verklappen de bedrijvigheid van vroeger. Schepen voeren hier af en aan en je hoorde de hele dag ratelende wielen en getrappel van paardenhoeven. Al struinend langs de kades, kom je langs maar liefst 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten.